lördag 6 september 2008

Exellent!

Om ni undrar varför vinbeskrivningarna verkar lite korta o oinspirerade trots att alla är av sanslöst god kvalitet så har det två orsaker, det ena är att jag slarvade bort mina anteckningar på väg hem idag, och den andra anledningen kommer jag att skriva om i nästa inlägg.

Vi inleder ivf med några unga vita och en liten battel mellan de två bästa producenterna i volnay. spännande. Serverade till ett pocherat ägg i vitvinssky med svamp och fint stekt sidfläsk. Perfekt till vinet.

Corton-Charlemange Grand Cru; Bonneau de Martrau 1994
Ren, klar, ungdomlig, intensiv med massor av mineral citrus o frisk frukt. Mycket elegant o tilltalande. Oväntat ung, men utveckald med stort djup o komplexitet.

Puligny-Montrachet, La Garenne, Etienne Sauzet 1995
Stor, fyllig o fet med hasselnötter, smör och rostatfat. Klart mer mogen. UnderbarJag och pokermannen slåss lite i underlage eftersom vi har en 97:a mot Team-stockholm som har en 96:a. Kampen blir ändå rätt jämn.

Volnay Champanse premeir cru Marques de Angerville 1997
Som väntat rätt stor, och utveckald, perfekt mogen, nästan parfymerad i doften med skogshallon. Ett riktigt auktions klipp.

Volnay Clos des Chênes, Michel Laferge 1996
Upplevs som betydligt yngre, lika så parfymerad men med mörkare frukt och tydligare fat. Inhandlad i sommras på plats i bourgogne.

Inga kommentarer: