fredag 5 november 2010

DRC och lite mogen bourgogneÅrets enda DRC-köp blev en Vosne-Romanée. Klart nöjd ändå, känns oerhört bra att gå hem från systembolaget med den i påsen. Jag har velat ha en länge och nu har jag det. Kul.

För att fira detta så blev kvällens vinen vanlig enkel vardags bourgogne. De som säger att bourgogne alltid är dyrare än bra har ofta rätt. Problemet är bara att när det är bra så är det så oerhört bra så man kan inte argumentera kring pengar när man står där o sniffar. Men det finns ju undantag åt andra hållet också.
Kvällens vin är en Chassagne-Montrachet Rouge 1995.
Typ 7-8:e flaskan som korkas upp vid det här laget så man kan väl kalla det för trotjänare om man vill. Men gott är det.

Chassagne-Montrachet Rouge 1995
Ljus djupröd färg med ett moget skimmer av mahogny. Medelstor, öppen tilltalande mogen doft med mustiga körsbärstoner och ett lätt kryddigt drag i bakgrunden. Doften öppnar upp ytterligare efter några minuter och släpper ifrån sig en perfekt blandning av frukt och mognadsaromer som söt tobak och multna löv. En förvånansvärt fyllig och smakrik upplevelse i munnen med både frukt och spänst. En mjuk men uppfriskande strävhet tonar ut i eftersmaken tillsammans med både en mindre smakexplosion och frisk syra. En enkel och opretantiös vardags-Bourgogne för 250 spänn eller nått.. dags o köpa ett par till tror jag!


Inga kommentarer: