måndag 7 juli 2008

Mat hos Konjären in real-time - Del 1

Imorgon tisdag kommer jag, direktören, konjären och konjärens-itman att äta och dricka lite bra vin. Förhoppningsvis kommer båda han och jag att blogga om detta så att säga in real-time.
Menyn är enkel och bygger på att vi kan arrangera det som följer på ca en timme:

  • Någon Entre på skaldjur

  • En förrätt som passar till bourgogn och som gör att köpa färdig i typ saluhall

  • En varmrätt på hängmörad entrecote med tillbehör

  • Ost av för min del okännt slag

  • Min paradrätt Creps Suzette


Vinerna kommer troligen bli:


  • Champagne

  • Hyfsat mogen Bourgogne 1997

  • Bordeaux 2003

  • Bordeaux 2001

  • Mogen bordeaux 1988, 1989 eller 1990

  • Obestämt vintage port, minst 25 år

  • Chateau Rieussec 1970



Portvins sortimentet att välja på, förslag ??

Inga kommentarer: