måndag 28 juli 2008

En till Povel Rammel 64:a

Som en liten inledning på ett försök till en riktig semester, alltså ett par veckor i ryggläge, så åkte jag och min flickvän till min hemby för lite sol och bad.
En bonusflaska från Povel Rammels källare åkte fram.
En Chambolle-Musigny från Negocianten Leonard de St-Aubin. Av en av de klart bättre Bourgogna årgångarna, 1964. Vinet fanns i en lott av 4 flaskor, vara av denna var den med marginal minst intressanta.Bevisligen så har Povel tagit mycket god hand om sina viner, att domma av de flaskor jag provat hittills. Denna flaska var i mycket god kondition, med hög nivå osv. Korken lika så, fortfarande elastisk och gick lätt att dra i ett stycka.
Vinet var klart, ljust rött utan några direkta tegel toner. Mycket vackert, men det gyllene röda skimmer som bara upp kommer i riktigt gammal vinet. Doften förvånade med sina goda kvaliteer. Ren, medelstor, mogen med god fruktintensitet kvar. Jordgubbar, skogshallon, kryddig och lite rosor. Mycket trevligt. Smaken var fyllig med frisk, nästan fräsch fruktsyra utan minsta antydan till strävhet. Medellång eftersmak, hyfsat balanserat och matvänligt pga den friska syran. Typ exempel på ett vin som visade sig ha ett stort drickvärde trots ringa kostnad.
Vinet kommer från en lott om 4 flaskor på senaste vinauktionen, värderad till 11-13 000. Vi
gav 20 440, vilket är klart mindre än vad en av de övriga flaskorna är värd. Så i princip kan vi säga att våran semester pava från 1964 var gratis. Kan det bli bättre??

Inga kommentarer: